Gezellig, er komt een nieuwe pup in huis.

Allereerst zult U geregeld bij de fokker langs gaan om Uw nieuwe pup te bewonderen. De pup groeit als kool en het zal niet lang meer duren eer de pup eindelijk mee naar huis mag. Zorg er dan voor dat U bij de fokker een speeltje en/of een doekje kunt achterlaten die U straks weer mee naar huis kunt nemen i.v.m. de geur van het nest. Wat kunt U het beste al in huis hebben voordat de pup komt?

Halsband.
Riem.
Speeltjes.
Hondenvoer. 
(informeer hierover bij uw fokker!).
Eet- en drinkbak.
Hondenkoekjes.
Een kussen en/of een mooie en leuke mand.


En eindelijk is het zover! De pup gaat mee naar huis!! 
Vergeet dan niet hoe het pupje zich voelt en wat er allemaal op hem/haar afkomt. De pup wordt weggehaald bij de moeder, broertjes en zusjes. Weg van de vertrouwde en veilige omgeving. De pup komt in een totaal nieuwe omgeving met vreemde voorwerpen, geluiden, mensen, geuren en misschien vreemde andere dieren. 

Het is verstandig om de pup, als U binnenkomt, meteen op de plaats neer te zetten waar U hem/haar later ook wilt hebben ( bijvoorbeeld in de mand of op het kussen ). Leg hier het doekje en/of het speeltje neer dat U van de fokker mee terug heeft gekregen. De pup herkent dan de nestgeur. Laat de pup verder even zijn/haar gang gaan om alles te kunnen gaan bekijken, besnuffelen en ontdekken in het voor de pup nieuwe en vreemde huis. 

Zodra de pup in huis is begint hij/zij meteen met leren. Wat mag wel van de baas en wat mag niet? Er zullen misschien ook veel vragen bij U opkomen. Hoe gaat het met zindelijk worden? Waarom trekt de pup zo als ik hem/haar aan de riem doe om uitgelaten te worden? En, wat belangrijker is, hoe leert U de pup dat trekken af? En, hoe leer ik de pup te komen als hij met andere pups speelt? Waarschijnlijk zullen er nog veel meer vragen komen waarom een pup iets doet of waarom juist niet. Zeker als het Uw eerste pupje is.

Vanwege alle nieuwe indrukken die een pup krijgt als hij net in zijn nieuwe thuis komt, adviseren wij, om uw pup 1 week in / rondom het huis eerst te laten wennen. Alvorens u de pup meeneemt, naar de puppy cursus. Mocht dit betekenen dat u pup de eerste les van de cursus dan mist. Adviseren wij om dan toch naar de les te komen maar dan zonder uw puppy. Het is wenselijk dat uw pup de 9 weken inenting heeft gehad, alvorens u de pup meeneemt naar de puppy cursus.

In deze puppycursus leren wij u de beginselen van de Black Box-methode en het op een prettige manier omgaan met uw pup. Ook zullen wij zoveel mogelijk tijdens de cursus al uw andere vragen behandelen. De standaard puppycursus heeft een duur van ±13 weken. De lessen duren 45 minuten en worden in principe gegeven op de maandag- en woensdagavond. Neemt u de eerste les veel lekkers mee voor uw pup, een speeltje en vergeet ook uw entingsboekje niet mee te nemen. De Puppy Summer School is een verkorte puppycursus.

Wij wensen u en uw pup veel plezier toe tijdens onze puppycursus!