Deze sport is geschikt voor elke hond. De basis van deze sport ligt bij de Behendigheid (Agility).

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen in Hoopers zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler.

Wat houdt de cursus Hoopers in?

De cursus hoopers houdt in, dat de honden op onze aanwijzing een parcours gaan lopen. Nu zult u denken: dat is bij Behendigheid ook zo, dus wat is het verschil?
Het verschil zit hem in de uitvoering. Hieraan kunnen alle honden en baasjes meedoen.
Er wordt namelijk niet gesprongen, het parcours wordt aangepast aan de status van de hond, m.a.w. heeft een hond een blessure, waardoor hij moeilijk bochten kan maken, dan wordt het parcours zodanig aangepast dat de hond geen scherpe bochten hoeft te maken.
Dus per hond wordt gekeken hoe de toestellen moeten staan en daarop dus ook aangepast.
Zeer geschikt voor zowel de jonge (zelfs puppy's) als de oudere hond en honden met een handicap.
En voor de baasjes, die slecht ter been zijn, kan het ook een mooie vervanging zijn voor de behendigheid. Want bij hoopers zul je alleen in de aanleerfase delen met je hond mee moeten lopen. Maar zodra de hond begrijpt wat er van hem verwacht wordt, is het de bedoeling, dat je alle aanwijzingen gaat geven vanuit een vak van 1 bij 1 meter. Daar mag je dus niet uitstappen.

Bij Hoopers hanteren we aangepaste aanleertechnieken. Het aanleren van de oefeningen gebeurt 'drukvrij'. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft.

Hoopers is een volwaardige sport, maar kan ook worden gebruikt om jonge honden voor te bereiden op Behendigheid (Agility) en het is tevens een prachtige sport voor honden die door ouderdom of blessures niet meer kunnen deelnemen aan Behendigheid.
De minimale lichamelijke belasting bij Hoopers maakt het een sport voor alle honden in alle leeftijden.

Bent u geïnteresseerd, dan bent u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen tijdens de Hoopers lessen. Hoopers lessen worden gegeven op donderdagavond.