Voor de cursus GSS-3, kunt u zich inschrijven nadat u met uw hond de GSS 2 met goed gevolg hebt afgerond.

Tijdens de GSS 3 cursus worden nieuwe oefeningen aangeleerd en oefeningen uitgebreid, te weten; volgen aan de lijn, komen op bevel, aan de voet, naast, blijven liggen, blijven zitten, gebit tonen, betasten, staan, het apporteren van een speeltje/apporteerblok, voorruit sturen, rechts en links volgen, vak zenden en rond de pion sturen. Daarnaast zal de omgang tussen baas-hond en hond-hond veel aandacht krijgen. De nadruk ligt op het uitbreiden van de aangeleerde oefeningen, het aanleren van de nieuwe oefening.

Ook zal er ruimte zijn voor sportieve oefeningen en/of spel met uw hond, dit bevordert de band tussen baas en hond. Naast het aanleren van de GSS 3 oefeningen is er uiteraard ruimte voor vragen uit het dagelijks leven waar cursisten tegenaan kunnen lopen. Deze cursus is een voorbereiding op de vervolgcursus Obedience B, waarbij op landelijk niveau wordt getraind en eventuele examens plaats vinden.

De GSS 3 cursus wordt afgesloten met een getuigschrift na de laatste les en bij een minimale deelneming van 8 lessen. Het advies van de instructeur om te kunnen doorstromen naar de Obedience B is doorslaggevend. De GSS 3 cursus heeft een duur van ca. 12 weken. De lessen duren ca. 45 minuten.
Na deze cursus kunt u verder met de volgende cursussen op het sportieve vlak, zoals: - Obedience Beginners* - Behendigheid (Agility) - Flyball .

* bij voldoende aanmeldingen