Bij FCI obedience (vroeger Gedrag & Gehoorzaamheid, ook wel G&G, genoemd) is het doel om zo’n hoog mogelijke graad van gehoorzaamheid en perfectie te laten zien in de oefeningen. Het programma bestaat uit verschillende oefeningen die uiteenlopen van volgen tot sorteren, vak oefening, blijf oefeningen en apporteren en nog meer. Er zijn in totaal 4 verschillende klassen (beginners, 1, 2 en 3).

Waarom fci obedience?
Omdat het leuk (en bovendien ook handig) is om een hond te hebben die goed luistert én omdat het prachtig is om daar samen met je hond aan te werken. 

Voor wie is fci obedience geschikt?
FCI obedience is één van de hondensporten die echt voor elke mens en elke hond geschikt zijn. Omdat bepaalde rassen – met name de (schaaps)herders – qua intelligentie en werklust uitblinkers zijn, zie je in de absolute top bijvoorbeeld veel Border Collies. Maar voor echt elke hond is het een uitdaging om zo goed mogelijk te leren luisteren.

Recreatief of wedstrijden?
Natuurlijk kun je gewoon thuis, bij de hondenschool of kynologenclub trainen en werken aan de gehoorzaamheid van je hond. Als jullie er samen lol in hebben en het gaat goed, kan het een leuke nieuwe uitdaging zijn om de prestaties in wedstrijdverband te meten. Voor de examens die plaatsvinden na afsluiting van een cursus heb je geen geldige startlicentie nodig, voor deelname aan wedstrijden is dat wel het geval. Om met uw hond te kunnen deelnemen aan de cursus GGB, dient uw hond de GSS3 cursus met goed gevolg afgesloten te hebben. Het examen wordt door een officiële keurmeester van Cynophilia afgenomen. Het landelijke examen zal worden aangevraagd zodra er voldoende cursisten diploma-waardig presteren tijdens de lessen. 

De lessen duren ca. 45 minuten en worden in principe gegeven zoals vermeld op het rooster. Naast het cursusgeld dient u rekening te houden met extra uitgaven voor apporteermateriaal, het aanvragen van een rashondenlogboekje/werkboekje en het examengeld.