Team De Loony TunesAls uw hond een gehoorzame hond is en hij of zij is gek op een balletje, dan kunt u met uw hond gaan flyballen. Wat doen we met flyball? We leren de hond te springen over 4 hindernissen, de poot op de plank van het apparaat te zetten, de bal “die daar dan uitvliegt“ op te vangen en deze dan springend over de 4 hindernissen terug te brengen bij de baas. Dit is eigenlijk alles wat de hond moet doen.

Als je dit leest, lijkt het een saaie bedoeling, maar niets is echter minder waar. Het vergt heel wat training om dit zo snel mogelijk uit te voeren. Voor honden die "bal gek" zijn is dit echt de sport om hem of haar enthousiast te houden. Als u op maandagavond enthousiast blaffen op het veld hoort, dan kunt u er zeker van zijn dat er een groep honden aan het flyballen is. Na het behalen van de GSS2 cursus kunt u starten met de cursus flyball mits de hond minimaal 1 jaar is.

Als de beginners- en gevorderdencursus zijn doorlopen, kan men - als de hond goed genoeg is - mee gaan draaien in een wedstrijdteam. Maximaal 6 tot 8 honden vormen samen een team. Per race strijden 4 honden per team tegelijk tegen een ander team met het doel om in een zo snel mogelijke tijd over de finish te komen. Flyball is een echte teamsport waarin regionaal en landelijk zeer spannende wedstrijden worden gehouden in competitieverband. Als u twijfelt of uw hond wel geschikt voor deze tak van sport is, dan kunt u overleggen met uw instructeur en/of dierenarts.

Team bij Kynologenclub: "De Loony Tunes"

Onze team neemt deel aan de flyball competitie Oost-Nederland.


Op de foto links boven het team "De Loony Tunes" uit 2014 en op de foto hieronder links het team in het jaar 2017. Als u op de foto klikt krijgt u een grotere versie te zien.